board-784349_1920

ANUNT RECRUTARE MENTORI

mun. Timisoara, DL: 20.01.2016

Asociatia ZURY recruteaza 2 persoane tinere, energice, motivate si pasionate de lucrul cu alti tineri care sa ocupe pozitia de mentor pentru voluntarii straini participanti in proiectele organizatiei. Acestia vor lucra cu un grup de 2-3 tineri voluntari si vor fi responsabili pentru procesul de invatare non-formala al acestora in cadrul unui stagiu de voluntariat de 8 luni prin Serviciul European de Voluntariat, incepand cu data de 01.02.2016 in care acestia vor fi implicati.

Responsabilitatile mentorului vizeaza:

1) Integrarea voluntarului in comunitate

– facilitarea integrarii voluntarilor in asa fel incat noua destinatie sa devina „acasa” pe durata stagiului. Integrarea in comunitate cuprinde activitati diverse cu localnicii, iesiri in natura, excursii, participari active la evenimente locale, diverse manifestari publice, participarea la initiative in zona in aaa fel incat sa se produce tranzitia de la oaspete la membru al comunitatii.

2) Suport personal

Mentorul ajuta voluntarul sa se ajute, sa poata sa gestioneze cat mai independent situatiile din stagiu, sa reflecteze, sa isi stabileasca obiective si sa munceasca pentru atingerea lor. Acolo unde situatia ivita depaseste posibilitatea de rezolvare din partea voluntarului, mentorul este acolo sa ii ofere suport.

3) Constientizarea competentelor dobandite de catre voluntar si realizarea Youthpass-ului impreuna cu voluntarul

Tinta experientei de voluntar o reprezinta cele 8 competente cheie precum si altele, fiecare putand sa contina 3 dimensiuni: cunostinte, abilitati, atitudini. Toate aceste se vor regasi intr-un certificat care va atesta participarea voluntarilor intr-un stagiu international.

Profilul mentorului

Cunostinte

–          despre metode de rezolvare a conflictului, de intelegerea personala, de cunoastere a procesului de dezvoltare personala, de limba engleza conversational, despre procesul de invatare si comunicare interculturala.

Abilitati

–          planificare, orientare, calauzire, management al timpului, stimulare, motivatie, pastrarea echidistantei, impartialitate, tact, diplomatie, abilitatea de a furniza feedback (constructiv), ascultare activa, procesare a experientelor, managementul conflictului, comunicare

Ce iti putem oferi?

  • un mediu placut de  lucru si acces la baza materiala a asociatiei pentru desfasurarea activitatilor alaturi de ceilalti membri, voluntari locali sau voluntari straini
  • contract de voluntariat, carnet de membru si oportunitatea de a participa, in calitate de reprezentant al Asociatiei ZURY la diverse evenimente, proiecte si activitati locale, nationale sau internationale pe care le desfasuram, in mod gratuit
  • dobandirea unei experiente de munca in cadrul unei organizatii non-guvernamentale si dobandirea de experienta in management de proiect
  • recomandari, adeverinte si sprijin in accesarea pietei muncii, in special datorita considerarii stagiului de voluntariat/mentorat drept experienta profesionala (conform Legii voluntariatului)
  • posibilitatea de a alege programul de lucru si modalitatea de implicare in acord cu obiectivele stabilite 

Cei interesati sa aplice sunt rugati sa ne trimita un CV si o scurta scrisoare de intentie la urmatoarea adresa de e-mail: zury.association@gmail.com pana la data de 20.01.2016.

***

Informatii suplimentare pentru cei interesati:

Stagiul de voluntariat/mentorat se va desfasura in cadrul unui proiect Erasmus+ pe o perioada de 8 – 10 luni. Acesta se va desfasura la sediul asociatiei din Timisoara precum si in contexte out-door sau in cadrul altor institutii, organizatii sau structuri partenere, unde asociatia va avea in derulare unele proiecte. Stagiul nu este remunerat insa poate oferi posibilitatea de a accesa si alte forme de colaborare pe viitor in functie de oportunitatile existente, implicarea anterioara constituind un avantaj.

Mai multe informatii despre Asociatia ZURY sau despre proiectele pe care le desfasuram puteti regasi consultand website-ul nostru sau accesand pagina noastra oficiala de Facebook. Pentru eventuale intrebari, nu ezitati sa ne contactati la urmatoarea adresa de e-mail: zury.association@gmail.com, sau la nr. de telefon: 0731 342062.