Treasure-Hunt-Poster

 

 

 

 

Treasure Hunt sau -Vanatoarea de comori- este un joc interactiv, provocator si distractiv in egala masura.

In cadrul actiunii, jucatorii incearca sa gaseasca articole ascunse sau destinatii folosind o serie de indicii.

Asociatia ZURY lanseaza “Vanatoarea de comori – pe bicicleta” pentru a promova miscarea si mersul pe bicicleta in oras. Toate probele propuse spre indeplinire de participanti vor avea legatura cu mersul pe bicicleta.

 

Obiectivele actiunii:

A. Mersul pe bicicleta prin oras in mod organizat (grup).
B. Respectarea regulilor de circulatie si folosirea spatiului public si a pistelor de biciclete.
C. Cunoasterea orasului si a obiectivelor turistice ale acestuia.
D. Testarea indemanarii in folosirea bicicletei.

Regulile jocului: 

 1. Se vor forma echipe de cate minim 4 biciclisti (maxim 6) care se vor inscrie in cursa ca si grup. Fiecare echipa va avea un/o nume/denumire. Fiecare grup/echipa va primi o harta a orasului si cate un prim indiciu spatial. Fiecare participant trebuie sa aiba varsta minima de 14 ani impliniti la momentul desfasurarii evenimentului. Nu exista limita superioara de varsta, iar participantii se pot grupa cum doresc in echipe, indiferent de varsta participantilor, respectand doar criteriul varstei minime. De asemenea, echipele pot fi si mixte. Unul dintre participanti va avea si rol de lider de grup.
 2. Timp de maxim 4 ore grupurile/echipele vor trebui sa gaseasca cele 12 repere spatiale/puncte de oprire unde cate un Gardian ii va astepta pentru a-i supune unor teste: fie de cultura generala, fie de indemanare in mersul pe bicicleta pentru a primi o piesa de puzzle.
 3. Fiecare test/proba va dura 10 minute si finalizarea acestuia/acesteia va aduce echipei o piesa din puzzle-ul care-i va indruma catre destinatia finala. Pentru a putea realiza proba, toti membri unei echipe trebuie sa fie prezenti.
 4. Fie ca parcurg sau nu testele, echipele vor primi indiciile pentru destinatia urmatoare, impreuna cu punctul de control de pe traseu (indiciu de traseu/check-point) parcurgand pana la final toate cele 12 repere spatiale/puncte de oprire. Daca o echipa nu a reusit sa rezolve o anumita proba in timpul stabilit, nu se mai poate intoarce ulterior pentru a relua proba.
 5. Daca doua sau mai multe echipe se intalnesc intr-un punct, vor indeplini testul/proba in ordinea sosirii iar cele 10 minute vor incepe sa fie calculate din momentul in care grupului vor incepe sa ii fie explicate regulile pentru respectiva proba.
 6. La finalul celor 4 ore toate grupurile vor trebui sa se afle la SOSIRE, destinatia indicata de puzzle.
 7. Departajarea se va face in functie de procentul de completare al puzzle-ului (adica procesul de indeplinire al testelor/probelor) si in functie de timpul echipelor.
 8. Pentru securitatea jocului si a participantilor, toate echipele vor fi contactate telefonic prin intermediul liderului de grup pentru a li se comunica destinatia finala, cand timpul se apropie de final.
 9. La finalul competitiei o parte din echipe vor fi premiate, in functie de gradul de indeplinire al testelor/probelor propuse. Toti participantii vor primi o diploma de participare.
 10. Dincolo de o anumita competitie, initiativa “Vanatoarea de comori – pe bicicleta” este un joc si va rugam sa-l tratati ca atare, respectand ceilalti participanti, celelalte echipe si dand dovada de fair play.

REGULI DE INREGISTRARE

 • fiecare grup/echipa va avea un nume/denumire si se va inregistra cu acest nume in competitie.
 • fiecare grup isi va inregistra participantii cu: nume, prenume, data nasterii, orasul de provenienta, adresa de e-mail si nr. de telefon (in cazul in care pe parcursul jocului este nevoie sa fie contactati sa avem datele de contact pentru fiecare).
 • in cazul in care o pereche sau o persoana doreste sa se inscrie in competitie dar nu au un grup, ne pot solicita inregistrarea si crearea unui grup din care sa faca parte. Grupului i se va da un nume si se va comunica tuturor membrilor grupului denumirea.
 • se vor pregati ecusoane pe care vor fi scrise: numele grupului, numele participantului si nr. de concurs si acestea vor fi purtate de participanti pe intreaga durata a concursului.
 • inregistrarea participantilor si stabilirea responsabilitatilor (sedinta tehnica) reprezinta etapa obligatorie.
 • TOTI PARTICIPANTII TREBUIE SA AIBA BICICLETA SI CASCA DE PROTECTIE OBLIGATORIE!

Descalificari:

 1. In cazul in care grupurile isi schimba membri sau pierd pe parcurs membri sunt descalificate.
 2. Grupurile care vor intra in contradictii si divergente cu Gardienii vor fi descalifícate. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care cel putin un participant dintr-un grup nu respecta regulile de circulatie.
 3. In cazul in care grupurile nu vor ajunge la SOSIRE pana la finalul celor 4 ore vor fi descalificate.
 4. In cazul in care grupurile nu vor ajunge/vor rata (la) unul dintre reperele spatiale (12) vor fi descalificate.
 5. Grupurile nu vor avea voie sa schimbe bucati de puzzle intre ele. Gardienii vor nota grupurile care au indeplinit, respectiv neindeplinit testele, deci va exista o evidenta a bucatilor de puzzle primite de grupuri.
 6. Daca cel putin un participant nu respecta regulile jocului, grupul din care face parte va fi descalificat.
 7. Participantii si echipele din care acestia fac parte care nu detin casca de protectie la startul competitiei vor fi descalificate.

***

Pentru inscriere, va rugam sa completati formularul de mai jos. Va mentionam ca inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile: 50 persoane, in ordinea datei/orei de inscriere. Termenul limita pentru inscriere este 09/10/2015, h 18:00.

Aditional acestui formular, toti participantii vor completa o declaratie pe propria raspundere in ziua competitiei privind participarea; participantii minori trebuie sa fie insotiti de cel putin un parinte care va completa declaratia de participare in numele acestora. Participantii sunt rugati sa aiba un act de identitate cu ei in ziua evenimentului pentru verificarea inregistrarilor si validarea echipelor inscrise la secretariatul evenimentului unde vor primi si ecusoane/nr. de concurs.

INSCRIEREA SI PARTICIPAREA SUNT GRATUITE.

Va asteptam!

Nota: Daca intampinati dificultati in ceea ce priveste inscrierea, va rugam sa ne contactati la nr. telefon: 0731 342062 sau pe e-mail, la urmatoarea adresa: zury.association@gmail.com. Daca nu ati primit un e-mail de confirmare a inscrierii pe site, va rugam sa reluati inscrierea, urmand indicatiile de completare de mai jos.  

Indicatii de completare:

Ex. Daca o echipa este formata din 4 participanti, va rugam sa completati numele a 3 participanti si a liderului de grup – in total 4 participanti. In dreptul casutelor pentru participantii 4 si 5 treceti “-“, daca echipa este formata doar din 4 participanti. Un nr. de telefon este valid daca are 10 cifre. Formatul datei nasterii este urmatorul: 31.01.1990. Toate campurile trebuie completate pentru ca formularul sa poate fi validat.

Va dorim mult succes!

Formular inscriere "Treasure Hunt - pe biciclete"