IMG_8351Ziua Mondiala Antidrog a fost celebrata in data de 26 iunie, la Arad drept initiativa a Asociatiei ZURY printr-un eveniment plin de culoare, miscare, sport si voie buna ce a avut loc in Parcul Eminescu incepand cu orele 16:00.

Evenimentul a fost sugestiv intitulat “Gaseste-ti alternativa” si a oferit un imbold celor prezenti de a se implica in initiative si actiuni de informare, prevenire dar si discutii non-formale, dezbateri si o masa rotunda in cadrul carora reprezentanti ai unor institutii si organizatii active in domeniul informarii antidrog, tineretului si sportului alaturi de reprezentanti ai partenerilor, voluntari straini, parinti sau alti participanti la eveniment au avut posibilitatea sa impartaseasca experiente pe tematica propusa, sa schimbe opinii despre subiect precum si sa gaseasca potentiale solutii la aceasta problema.

Programul a alternat cu lectii gratuite de Salsa sau Street dance oferite de voluntarii straini (EVS) celor interesati sa invete cateva miscari, un curs gratuit de Kangoo Jumps, activitati distractive si de creatie pentru copii si chiar o demonstratie de prim-ajutor oferita de Crucea Rosie Arad, organizatorii dorind sa promoveze impreuna cu cei prezenti un stil de viata sanatos si alternative de petrecere a timpului liber intr-un mod constructiv. Un concurs gen Trivia (cu intrebari si raspunsuri) a fost organizat pentru cei prezenti unde au fost acordate mai multe premii printre care o sedinta foto gratuita, asigurari de calatorie, consultatii oftalmologice si intrari gratuite pentru 1 zi la o sala de fitness, toate acestea oferite de partenerii si sponsorii evenimentului “Gaseste-ti alternativa”. De asemenea, toti cei prezenti si inscrisi la standul ZURY pe parcursul evenimentului au avut posibilitatea ca la final sa participe la o tombola, castigatorul intrand astfel in posesia unui abonament de 1 luna de zile la o sala de fitness din Arad.

Evenimentul a culminat cu desfasurarea unui flash mob in cadrul caruia au fost implicati toti cei prezenti si cu ajutorul carora s-a dorit cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la importanta promovarii actiunilor antidrog si informarea populatiei cu privire la riscurile asociate consumului de droguri. Urmare a unei coregrafii comune, tinerii implicati au desfacut si prezentat publicului un mash continand simbolul antidrog la nivel national (o fundita alb/verde), asociata campaniilor internationale de sensibilizare in domeniu.

Asociatia ZURY a dorit totodata sa prezinte in randul comunitatii aradene oportunitatile existente de voluntariat, atat la nivel local cat si international, incurajand tinerii prezenti ieri in Parcul Eminescu sa ia parte la alte evenimente si initiative similare precum si actiuni singulare organizate de catre asociatie in diverse domenii.

Organizatorii multumesc pe aceasta cale tuturor celor prezenti la evenimentul “Gaseste-ti alternativa” si in mod special partenerilor si sponsorilor implicati care au sprijinit si promovat astfel miscarea si alternativele sanatoase in randul comunitatii aradene si au facut din desfasurarea acestui eveniment, o initiativa de succes.

***

Evenimentul a fost organizat in cadrul proiectului <Healthy life – your ‘new high’>, implementat de catre Asociatia ZURY prin intermediul programului Erasmus+, in pregatirea acestuia fiind implicati 5 voluntari straini din Spania, Franta, Estonia si Turcia gazduiti in Arad pentru o perioada de 10 luni.

IMG_8058

IMG_8128IMG_8196IMG_8307IMG_8378IMG_8384