OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Update: Cautam urgent un tanar interesat de a participa in proiect deoarece unul dintre participantii selectionati a renuntat. Perioada propusa pentru stagiu s-a modificat. Noua perioada este: 23.04.2015 – 20.06.2015. Termenul limita pentru aplicatii a fost prelungit pana in 20.03.2015.

Asociatia ZURY din Timisoara, in parteneriat cu Asociatia Youth Development Center-Mutual Aid din Bulgaria desfasoara proiectul “Eco festival Koprinka 2015”, un proiect de mobilitati pentru tineret (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) din cadrul noului program Erasmus+. In cadrul proiectului, Asociatia ZURY va trimite 2 tineri romani intr-un stagiu de voluntariat de 2 luni. Cei interesati sa aplice sunt rugati sa consulte detaliile specifice ale proiectului, mai jos.

Titlul proiectului: “Eco festival Koprinka 2015”

Organizatia gazda: Asociatia Youth Development Center-Mutual Aid – Bulgaria
Organizatia de trimitere: Asociatia ZURY – Romania
Perioada stagiului de voluntariat: 23.04.2015 – 20.06.2015
Locuri vacante: 2
Locatie: Kazanlak, Bulgaria
Termen limita pentru aplicatii: 20.03.2015

Descrierea generala a proiectului:

Ideea generala a proiectului este de a oferi voluntarilor cadrul necesar in vederea participarii in activitati de cooperare cu alte organizatii si institutii locale partenere ale organizatiei gazda in vederea organizarii celei de-a 5-a editii a festivalului ecologic “Korinka 2015”. Voluntarii vor fi plasati in Kazanlak, Bulgaria pe parcursul festivalului care este faimos peste tot in lume.

Sarcinile si activitatile generale ale voluntarilor:

– organizarea unei eco-conferinte, curatarea zonei de langa bagajul lacului Koprinka
– desfasurarea de diverse ateliere de reciclare si compostare, intalniri cu organizatii active EVS din domeniul protectiei mediului si turismului
– captarea de materiale video, editare si publicare de eco-filmulete
– practicarea de sporturi extreme, activitati de cercetasie si yoga
– crearea de materiale si obiecte de arta din lucruri reciclate
– organizarea de concerte sub egida “O scena mica” in vederea promovarii tinerelor talente locale

Pe langa acestea, voluntarii vor lucra la conceperea si publicarea unui documentar al proiectului in cadrul caruia acestia vor avea rolul principal in fotografierea, scrierea scenariului, regie, compunere si desfasurarea de activitati artistice. De asemenea, in cadrul proiectului promotorii urmaresc sa celebreze Ziua Nationala a Ecologiei pe data de 5 iunie.

Conditii de participare:

 • varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani
 • rezidenta in Romania
 • (daca e cazul) tineri cu oportunitati reduse* (aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea prioritate)

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

 • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
 • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
 • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
 • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
 • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
 • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
 • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).

In cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de urmatoarele facilitati:

 • pregatire, formare si integrare
 • transport international
 • cazare
 • masa/bani de masa
 • bani de buzunar
 • transport local (pentru desfasurarea activitatilor, daca e cazul)
 • asigurare medicala
 • acces la activitati si resurse
 • recunoasterea rezultatelor invatarii prin eliberarea unui certificat YouthPass

Documente necesare pentru aplicare:

Curriculum Vitae
Formular de aplicare

Va rugam sa descarcati documentele, sa le completati in lb. engleza si sa le trimiteti la urmatoarea adresa de e-mail: evs@zury.org pana la data de 20.03.2015.

Va multumim!

***

Alte aspecte de avut in vedere de catre cei interesati:

 • selectia se va realiza de catre reprezentantii Asociatiei ZURY impreuna cu reprezentantii Asociatiei “Inspiration” din Bulgaria, de aceea va rugam sa completati documentele de aplicare in limba engleza;
 • exista 2 locuri disponibile, astfel o atentie deosebita va fi acordata echilibrului de gen, si anume selectiei unui voluntar de gen masculin, respectiv al unui voluntar de gen feminin;
 • voluntarii final selectionati vor avea obligatia sa participe la o sesiune de formare inainte de plecare – Pre Departure Training organizata de catre Asociatia ZURY pe parcursul a 1-2 zile la sediul asociatiei sau in mediul virtual, in functie de posibilitati;
 • prioritate vor avea candidaturile tinerilor care nu au participat pana in acest moment intr-un proiect similar (Serviciul European de Voluntariat);
 • voluntarii selectionati in cadrul acestui proiect vor mai avea posibilitatea sa participe pe viitor intr-un alt proiect similar (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) pe o durata mai lunga de 2 luni, dar care sa nu depaseasca 10 luni.