Chisinau, Rep. Moldova

Update: Se cauta urgent 2 tineri participanti pentru a intregi grupul de 6 persoane participante la cursul de formare, detalii mai jos.

Asociatia ZURY din Timisoara anunta selectia a 6 participanti pentru cursul de formare “Youth in charge” ce urmeaza a se desfasura pe parcursul a 9 zile in Chisinau, Rep. Moldova in perioada 4 octombrie – 12 octombrie 2014. Proiectul va implica un numar total de 24 de lideri de tineret din Danemarca, Rep. Moldova, Romania si Ucraina.

 

Titlul proiectului: “Youth in charge”
Organizatia coordonatoare: Intercollege
Organizatia de trimitere: Asociatia ZURY – Romania
Perioada proiectului: 04.10.2014 – 12.10.2014
Locuri vacante: 6
Locatie: Chisinau, Rep. Moldova
Termen limita pentru aplicatii: 27.09.2014

Cursul are drept scop cresterea capacitatii organizatiilor de tineret in vederea implicarii lor active in cadrul comunitatilor si promovarea democratiei prin desfasurarea de diverse activitati si utilizarea de metode non-formale. Vor fi vizate tematici ca: democratia reprezentantiva si PR, comunicare, managementul evenimentelor la scara mica si rezolvarea problemelor precum si design de evenimente.

Limba utilizata pe parcursul cursului va fi limba engleza, astfel ca participantii implicati necesita a avea bune cunostinte si abilitati de comunicare in limba engleza, atat scris cat si vorbit.

Profilul participantilor si conditii de participare:

• varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani
• lideri de tineret, tineri implicati activ in societatea civila sau in mediul ONG
• persoane disponibile sa participe pe intreaga perioada a cursului de formare
• persoane disponibile sa multiplice rezultatele cursului in comunitatile lor de rezidenta
• participantii selectionati vor avea acoperite costurile de transport (in sistem ramburs) dus-intors pana in limita maxima de 275 EUR/pers.; participantii vor fi responsabili de avansarea cheltuielilor de transport urmand a-si recupera suma la finalul proiectului; participantii selectionati trebuie sa fie posesori de pasapoarte valabile pentru intrarea si sederea in Rep. Moldova (cel putin 3 luni de la data intrarii in tara) – detalii aici: http://www.mae.ro/travel-conditions/3739
• participantii vor avea asigurarea masa, cazarea si materialele utilizate pe parcursul cursului, precum si li se va certifica participarea printr-un certificat Youthpass; participantii vor fi responsabili de realizarea asigurarii medicale individuale
• candidatii interesati sa aplice care nu sunt membri ai Asociatiei ZURY vor achita taxa de membru (100 RON) valabila 1 an

*Nota: aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea prioritate (vezi mai jos detalii)

Candidatii interesati sunt rugati sa completeze formularul de inscriere (Formular de inscriere) si sa i-l trimita la urmatoarele adrese de e-mail: evelina@intercollege.info si projects@zury.org. Datorita timpului scurt de aplicare, selectia se va face in ordinea sosirii candidaturilor.

Va multumim!

***

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

  • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
  • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
  • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
  • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
  • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
  • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
  • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).