29135926_160380064663341_4796566733974405120_nAsociatia ZURY din Timisoara, in parteneriat cu organizatia Regional Youth Info Centre Rijeka – UMKI din Croatia desfasoara proiectul “Culturemotion 2.0”, un proiect de mobilitati pentru tineret (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) din cadrul noului program Erasmus+. In cadrul proiectului, Asociatia ZURY va trimite un/o tanar(a) roman(ca) intr-un stagiu de voluntariat de 5 luni. Cei interesati sa aplice sunt rugati sa consulte detaliile specifice ale proiectului, mai jos.

Titlul proiectului: “Culturemotion 2.0”
Organizatia gazda: Regional Youth Info Centre Rijeka – UMKI – Croatia
Organizatia de trimitere: Asociatia ZURY – Romania
Perioada stagiului de voluntariat: 01.09.2018 – 31.01.2019
Locuri vacante: 1
Locatie: Rijeka, Croatia
Termen limita pentru aplicatii: 07.08.2018

Descrierea generala a proiectului:

Proiectul “Culturemotion 2.0” se adreseaza tinerilor interesati de arta si cultura, pasionati de munca pentru comunitate si celor ce doresc sa ia contactul cu diversi stakeholderi locali, sa invete despre istoria orasului Rijeka si despre Croatia in general, despre diverse practici culturale din trecut si prezent; de asemenea, proiectul are drept obiectiv incurajarea schimbului de cunostinte lingvistice si culturale si informarea tinerilor despre multiple programe de mobilitate in special prin intermediul actiunilor de voluntariat.

Proiectul va implica un numar total de 2 voluntari din doua tari diferite.

Cateva dintre sarcinile viitorilor voluntari:

– desfasurarea de expozitii de arta bazate pe imagini digitalizate din perioada anilor 1950 – 1970; in contextul acestei activitati, voluntarii vor putea explora orasul Rijeka, se vor putea intalni cu localnici, evaluand nevoile orasului si ale localnicilor, construind pe baza unor idei si concepte expozitii publice, intrand in contact cu principalii stakeholderi locali din domeniul cultural ai orasului Rijeka si ai proiectului Rijeka – Capitala Culturala Europeana 2020, si selectionand in final imaginile potrivite pentru expozitie, organizand aspectele de natura logistice, promovand expozitia si deschiderea acesteia.

– diseminarea si asigurarea vizibilitatii mobilitatilor de si pentru tineret: pregatirea de actiuni online si offline in vederea promovarii activitatii de voluntariat si a altor oportunitati de mobilitati la nivelul UE, promovarea acestor activitati/actiuni, participarea in cadrul campaniei Eurodesk Time to Move.

– propunerea de idei si initiative proprii, proiecte personale, dezvoltarea si implementarea acestora care pot fi sau nu legate direct de tematica proiectului EVS.

Voluntarii vor fi incurajati sa se implice in activitatile comunitatii locale, sa faca networking, sa utilizeze social media si varii instrumente digitale si vor fi familiarizati cu activitatea generala a ONG-urilor si relevanta acestora. Mai multe detalii despre proiect puteti afla consultand Info Pack-ul proiectului aici.
                                                                                                                                                                                                  Conditii de participare:
 • varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani
 • cetatenie romana sau rezidenta in Romania
 • (daca e cazul) tineri cu oportunitati reduse* (aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea prioritate)

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

 • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
 • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
 • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
 • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
 • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
 • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
 • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).

In cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de urmatoarele facilitati:

 • pregatire, formare si integrare
 • transport international
 • cazare
 • masa/bani de masa
 • bani de buzunar
 • transport local (pentru desfasurarea activitatilor, daca e cazul)
 • asigurare medicala
 • acces la activitati si resurse
 • recunoasterea rezultatelor invatarii prin eliberarea unui certificat YouthPass

Documente necesare pentru aplicare:

Curriculum Vitae + Scrisoare de motivatie (ambele in lb. engleza)

Va rugam sa completati documentele si sa le trimiteti la urmatoarele adrese de e-mail: tamara@umki.hr, umki@umki.hr si in CC la adresa: evs@zury.org pana la data de 07.08.2018.

***

Un interviu online va fi desfasurat cu toti tinerii candidati, impreuna cu reprezentantii organizatiei partenere din Croatia dupa termenul limita stabilit pentru primirea aplicatiilor.

Va multumim!

***

Alte aspecte de avut in vedere de catre cei interesati:

 • selectia se va realiza de catre reprezentantii Asociatiei ZURY impreuna cu reprezentantii organizatiei Regional Youth Info Centre Rijeka – UMKI din Croatia, de aceea va rugam sa completati documentele de aplicare in limba engleza;
 • voluntarul final selectionat va avea obligatia sa participe la o sesiune de formare inainte de plecare – Pre Departure Training organizata de catre Asociatia ZURY pe parcursul a 1-2 zile la unul din sediile asociatiei din Arad sau Timisoara sau in mediul virtual (pe Skype), in functie de posibilitati;
 • prioritate vor avea candidaturile tinerilor care nu au participat pana in acest moment intr-un proiect similar (Serviciul European de Voluntariat).