13458502_1096267480458623_228504902904837776_o

 

 

Asociatia ZURY din Timisoara, in parteneriat cu Asociatia Inspiration din Bulgaria desfasoara proiectul “Spirit of the Carnival”, un proiect de mobilitati pentru tineret (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) din cadrul noului program Erasmus+. In cadrul proiectului, Asociatia ZURY va trimite 5 tineri romani intr-un stagiu de voluntariat de 1 luna. Cei interesati sa aplice sunt rugati sa consulte detaliile specifice ale proiectului, mai jos.

 

Titlul proiectului: “Spirit of the Carnival”
Organizatia gazda: Asociatia Inspiration – Bulgaria
Organizatia de trimitere: Asociatia ZURY – Romania
Perioada stagiului de voluntariat: 01.06.2017 – 30.06.2017
Locuri vacante: 5
Locatie: Ruse, Bulgaria
Termen limita pentru aplicatii: 10.05.2017

Descrierea generala a proiectului:

Proiectul “Spirit of the Carnival” se adreseaza tinerilor interesati de cultura, arta si arta stradala, muzica etc. si are drept scop implicarea alturi de voluntarii locali a voluntarilor straini in pregatirea si desfasurarea diverselor evenimente culturale ca parte componenta a celui mai mare eveniment de natura culturala – Carnavalul din Ruse care va fi organizat pe parcursul lunii iunie 2017 in Ruse, Bulgaria. Tinerii vor avea unica oportunitate de a sprijini si a-si aduce contributia prin implicare activa la asigurarea pregatirilor, implementarea si follow-up-ul carnavalului, initiativelor si actiunilor care se vor derula. In acest context, voluntarii vor avea posibilitatea sa isi dezvolte noi competente din sfera organizarii si managementului de proces si management de evenimente culturale la scara larga, isi vor imbunatati cunostintele si abilitatile lingvistice si isi vor dezvolta abilitatile de a lucra intr-un mediu intercultural si intr-o echipa. Prin intermediul participarii voluntarilor straini pe parcursul festivalului, promotorii doresc sa asigure vizibilitatea actiunilor de voluntariat precum si a conceptului de a voluntaria impreuna cu beneficiile acestei activitati pentru comunitatea locala. Pe parcursul stagiului de voluntariat, voluntarii vor promova Serviciul European de Voluntariat si alte oportunitati pe care Uniunea Europeana le ofera tinerilor voluntari in scopul largirii orizontului si dezvoltarii propriului lor potential.

Proiectul va implica un numar total de 25 de voluntari provenind din Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Germania, Romania.

Cateva dintre sarcinile viitorilor voluntari:

– desfasurarea de intalniri cu tineri locali
– organizarea de diverse ateliere si activitati culturale
– organizarea de actiuni de promovare si vizibilitate

Acest proiect a fost implementat intr-un mod similar in 2015 si 2016, din Romania fiind trimisi in total 8 tineri voluntari. Cateva fotografii reprezentantive din proiectul derulat in 2016 regasiti mai jos.

Conditii de participare:

 • varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani
 • rezidenta in Romania
 • (daca e cazul) tineri cu oportunitati reduse* (aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea prioritate)

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

 • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
 • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
 • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
 • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
 • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
 • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
 • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).

In cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de urmatoarele facilitati:

 • pregatire, formare si integrare
 • transport international
 • cazare
 • masa/bani de masa
 • bani de buzunar
 • transport local (pentru desfasurarea activitatilor, daca e cazul)
 • asigurare medicala
 • acces la activitati si resurse
 • recunoasterea rezultatelor invatarii prin eliberarea unui certificat YouthPass

Documente necesare pentru aplicare:

Curriculum Vitae
Formular de aplicare

Va rugam sa descarcati documentele, sa le completati in lb. engleza si sa le trimiteti la urmatoarea adresa de e-mail: evs@zury.org pana la data de 10.05.2017.

Cei interesati sa candideze sunt rugati sa mentioneze detalii/raspunsuri la urmatoarele intrebari in formularul de aplicare:

1. Puteti aduce sau detineti un costum pe care l-ati putea utiliza pe parcursul carnavalului din Ruse?
2. Detineti abilitati si competente din zona dansului, muzicii sau alte arte? Puteti organiza ateliere in acest sens?
3. Detineti competente de a participa in ateliere de creare de masti de carnaval si costume?

Aceste informatii vor fi utile persoanelor implicate in procesul de selectie, in vederea selectiei de participati interesati de tematica si activitatile propuse precum si de potentialul de implicare in cadrul evenimentului major propus: Carnavalul din Ruse.

Un interviu online va fi desfasurat cu cei 5 participanti finali impreuna cu reprezentantii organizatiei partenere din Bulgaria.

Va multumim!

***

Alte aspecte de avut in vedere de catre cei interesati:

 • selectia se va realiza de catre reprezentantii Asociatiei ZURY impreuna cu reprezentantii Asociatiei “Inspiration” din Bulgaria, de aceea va rugam sa completati documentele de aplicare in limba engleza;
 • exista 5 locuri disponibile, astfel o atentie deosebita va fi acordata echilibrului de gen, si anume selectiei de voluntari atat de gen masculin cat si de gen feminin;
 • voluntarii final selectionati vor avea obligatia sa participe la o sesiune de formare inainte de plecare – Pre Departure Training organizata de catre Asociatia ZURY pe parcursul a 1-2 zile la unul din sediile asociatiei din Arad sau Timisoara sau in mediul virtual (pe Skype), in functie de posibilitati;
 • prioritate vor avea candidaturile tinerilor care nu au participat pana in acest moment intr-un proiect similar (Serviciul European de Voluntariat);
 • voluntarii selectionati in cadrul acestui proiect vor mai avea posibilitatea sa participe pe viitor intr-un alt proiect similar (KA 1 – Serviciul European de Voluntariat) pe o durata mai lunga de 1 luna, dar care sa nu depaseasca 11 luni.