13517616_1096266680458703_4343049225510604947_o

Asociatia ZURY din Timisoara anunta selectia a 3 participanti pentru cursul de formare “Youth information – key to success” ce urmeaza a se desfasura pe parcursul a 7 zile in Ruse, Bulgaria in perioada 6 – 12 octombrie 2016. Proiectul va reuni lucratori de tineret/lideri de tineret din 6 tari diferite: Spania, Grecia, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Romania.

Cei interesati sa aplice pot consulta detaliile proiectului mai jos.

 

Titlul proiectului: “Youth information – key to success”
Organizatia coordonatoare: Asociatia “IMPULS” – Bulgaria
Organizatia de trimitere: Asociatia ZURY – Romania
Perioada proiectului: 06.10.2016 – 12.10.2016
Locuri vacante: 3
Locatie: Ruse, Bulgaria
Termen limita pentru aplicatii: 20.09.2016

Cursul are drept scop oferirea oportunitatii lucratorilor de tineret de a-si dezvolta abilitati si acumula cunostinte si atitudini necesare imbunatatirii muncii de tineret, schimbului de experiente in domeniu si realizarea unor standarde de calitate in munca de informare a tinerilor de catre lucratorii de tineret. Totodata, participatii vor avea posibilitatea sa creeze o retea informationala cu celelalte organizatii participante.

Mai multe detalii gasiti in Info Pack.

Limba utilizata pe parcursul cursului va fi limba engleza, astfel ca participantii implicati necesita a avea bune cunostinte si abilitati de comunicare in limba engleza, atat scris cat si vorbit.

Profilul participantilor si conditii de participare:

• varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani;
• lideri de tineret, lucratori de tineret sau tineri implicati activ in societatea civila sau in mediul ONG;
• persoane disponibile sa participe pe intreaga perioada a cursului de formare;
• persoane disponibile sa multiplice rezultatele cursului in comunitatile lor de rezidenta;
• participantii selectionati vor avea acoperite costurile de transport (in sistem ramburs) dus-intors pana in limita maxima de 180 EUR/pers.; participantii vor fi responsabili de avansarea cheltuielilor de transport urmand a-si recupera suma la finalul proiectului;
• participantii vor avea asigurarea masa, cazarea si materialele utilizate pe parcursul cursului, precum si li se va certifica participarea printr-un certificat Youthpass; participantii vor fi responsabili de realizarea asigurarii medicale individuale;
• candidatii interesati sa aplice care sunt membri sau voluntari ai Asociatiei ZURY vor avea prioritate.

*Nota: aplicatiile venite din partea tinerilor cu oportunitati reduse vor avea de asemenea prioritate (vezi mai jos detalii)

Candidatii interesati sunt rugati sa completeze formularul de inscriere (Formular de inscriere) si sa il trimita la urmatoarea adresa de e-mail: projects@zury.org pana la data de 20/09/2016.

Va multumim!

***

*Tinerii cu oportunitati reduse sunt tineri dezavantajati fata de altii, datorita unor situatii sau obstacole mentionate in lista ne-exhaustiva de mai jos. In anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blocheaza accesul efectiv al tinerilor la educatie formala si non-formala, mobilitate si participare transnatională, cetatenie activa, incurajare si includere in societate in ansamblu.

  • Obstacole sociale: tineri discriminati pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuala, dizabilitati etc.; tineri cu abilitati sociale limitate sau comportamente anti-sociale sau riscante din punct de vedere sexual; tineri in situatii precare; (fosti) condamnati, (fosti) consumatori in exces de droguri sau alcool; parinti tineri si/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
  • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scazute, dependenta de sistemul de asigurari sociale; in situatie de somaj pe termen lung sau saracie; tineri fara adapost, cu datorii sau probleme financiare.
  • Dizabilitati: tineri cu dizabilitati mintale (intelectuale, cognitive, de invatare), fizice, senzoriale sau de alt fel.
  • Dificultati educationale: tineri cu dificultati de invatare; tineri care s-au retras din sistemul de invatamant formal; persoane cu calificari inferioare; tineri cu rezultate scolare slabe.
  • Diferente culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinand unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
  • Probleme de sanatate: tineri cu probleme cronice de sanatate; tineri cu probleme de sanatate mintala.
  • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate).